Onze vleeskalveren

Onze vleeskalveren zijn kalveren van onze melkkoeien. Niet alle vaarskalveren hebben wij nodig als vervanging voor de melkkoeien. Daarom insemineren we een aantal koeien met een vleesstier. Daardoor is het ras van het kalf 50 procent Holstein en 50 procent vlees (Belgisch Blauw/ Black Angus/ Flekvieh/ etc.).

De kalveren worden grootgebracht met melk van eigen moeder de eerste drie dagen en daarna met poedermelk aangevuld met hooi, brok en water. Wanneer het kalf 3 maand oud is, gaat het 24/7 naar buiten. In de winter zijn de kalveren op stal en krijgen ze gras, brok, bieten en water. De kalveren krijgen geen antibiotica toegediend.
Het vlees is niet gericht op maximale groei, maar op groei door ruimte, rust en veel beweging om de pure smaak van het natuurlijke gras gevoerde vlees te krijgen en te kunnen ervaren.
Het aanbod van het vlees kan variëren. Kom langs in de winkel, kijk in de webshop of neem contact op voor het huidige aanbod. In overleg zijn ook bestellingen op maat mogelijk.

Producten:

  • Hamburger
  • Saucijs
  • Gehakt
  • Haasbiefstuk
  • Kogelbiefstuk
  • Oester/kalfsbiefstuk
  • Entrecote
  • Ribeye
  • T-bone
  • Schnitzel
  • Rollade
  • Staartstuk
  • Rosbief
  • Bieflap
  • Riblap
  • Sucade
  • Stooflap
  • Braadstuk
  • Ossenstaart
  • Schenkel
  • Tong
  • Lever

Op bestelling is er nog veel meer mogelijk zoals gourmetschotels, rundvleessalade, geschenk pakketten, kerst pakketten, et cetera.

WhatsApp Image 2021-10-24 at 14.57.19 (2)
WhatsApp Image 2022-04-07 at 4.22.25 PM (2)
WhatsApp Image 2021-09-20 at 20.36.00 (1)